Az arc torzulásai az emelés hatására

Kedves Olvasóink!

Bizony, ezekről is beszélni kell. Írtunk nektek őszintén az edzés veszélyeiről, esetleges előnyeiről — de mindamellett, hogy akár gyönyörűek is lehetünk, egyvalamit be kell vallanunk nektek: csak a testetek lesz gyönyörű.

Gondoljátok át sokszor, mielőtt emelni kezdetek. Komolyan mondom. Ugyanis rendszeres súlyzózás hatására arcotok eltorzul, karaktere megváltozik, sokak szemében egyenesen rúttá válik.

Mire gondolok itt?

Nem leszel többé az, aki előtte voltál. Bizony, nem. Megszűnik az az ember létezni, akit mindenki szeretett: akiből összejöveteleken áradt a derű, a jovialitás, aki mindig kapható volt még egy jägerre — nincs többé a pufók, kerek, pirospozsgás, néhol az izzadságtól kicsit csillogó, jóllakott kölyökkép a gyöngyöző homlokkal, kisimult vonásokkal — a hahotázáskor rázkódó toka, meg a hasi-kar alatti liftező zsírréteg, hegyes-lógó fiúcici.

Megszűnt, elmúlt, vége.

Előbújik az igazi arcod. Mert bizony a rendszeres és helyes emelés, kedves Gyerekek, hatalmas zsírveszteséggel és izomgyarapodással jár. És ahogy a tested kínosabb részeiről, úgy az orcádról is szép fokozatosan el fognak tűnni a kis szalonnarétegek, ám itt az izmosodás az (hála Istennek) valami egészen mást jelent. Fejre ugyanis szerencsére nem igazán lehet gyúrni.

Ám az arc a lélek tükre.

Kedves, kerek arcú, vidám nézésedből “beesett” fizimiska válik kiálló arccsontokkal, bűbájos mosolyod halálos vicsorgássá torzul, elszaporodnak a szarkalábak, arcbőröd rácuppan a koponyádra, és bizony a halántékodon is megjelennek azok a rettegett girbegurba erecskék, melyek mintha folyton ki akarnának pukkadni. Nyakad és a csuklyád megvastagszik, és állkapcsod úgy fog kinézni, mintha folyton valami gézre próbálnál szorítani fogacskáiddal. Arcvonásaid keményebbek lesznek, ráncaid férfiasabbak, és mindenki kurvára félni fog tőled az utcán meg a szórakozóhelyeken. Ha nő vagy, akkor pláne.

És a lelked is megkérgesedik hasonlóképpen.

Aggódni fognak érted. A kollégák, a rokonok mind-mind majd hajtogatják, hogy tovább már ne fogyjál, mert hogy beesett az arcod, és már sovány vagy — de mindegy. Nem érthetik, nem láthatják, nem érezhetik. Lehet, hogy egyszerűen csak félnek tőled.

Lányok! Ti is vigyázzatok. A ráncosodás ellen bizony jót tehet a hízás.

Egy ideig…

Ha tetszett, lájkolj minket Facebookon, vagy kövess Twitteren is!


Originally published at emelj.com.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.