Az ember, akinek a guggolástól kettétört a térde

Sziasztok! Sokmindenről volt szó itt a blogon, de a valódi kockázatokra még — szánjuk-bánjuk — nem tértünk ki. Úgy érezzük, ilyen megtisztelően népes rajongó- és olvasótáborral egyben nagy felelősséget is kaptunk a vállunkra: ideje hát a sport árnyoldalaira is felhívnunk a figyelmet. A testépítés-erőemelés borzasztóan veszélyes sportágak — éppen ezért ma összegyűjtöttünk nektek pár elrettentő példát, miért NEM SZABAD semmilyen, súlyokkal kapcsolatos tréninget folytatni.

1. Az ember, akinek a guggolástól kettétört a térde: a természetellenes túlterhelést elviselni képtelen térdkalácsok recsegő-ropogó hangorkán kíséretében pozdorjává zúzódtak, a szalagok-inak szétszakadtak, a véres térddarabkák a szoba sarkáig szálltak. Guggolni éppen ezért tilos és életveszélyes — súllyal pláne.

2. Az ember, aki csak napi egy liter folyadékot volt hajlandó meginni és kiszáradt: először az izületei mentek tönkre a sok húgysavtól — majd szépen, apránként, szőlőszeműre aszalódott az ember, végül szomjanhalt. Ezért nagyon fontos a napi min. 8 liter ásványvíz elfogyasztása, természetesen a boltból, PET-palackból: a csapvíz kurvára ártalmas! Csupa ösztrogén, kóli, ilyesmi.

3. Az ember, akinek a felhúzástól letörött a dereka: ez valós veszély! A manapság sajnálatos módon fura (ám reményeink szerint múló) hóborttá váló felhúzás halálos, innen is kapta angolul a _deadlift _megnevezést. Vigyázzunk a derekunkra meg a hátunkra, ne hajlongjunk-pucsítsunk, nem jó az.

4. Az ember, aki nem ügyelt rendesen a combfeszítő-, csuklyás-, lábikra-, has-, és alkarizmok finomhangolására: csakis összetett gyakorlatokat csinált, így hát ezek a rendkívül fontos izmok egyszerűen elsorvadtak, fizikumra egyre aránytalanabbul kezdett kinézni, a főizmok csúnyán túlfejlődtek a többihez képest — teste pedig en bloc használhatatlanná vált.

5. Az ember, aki nem étkezett minden 3. órában: teste azonnal átállt éhező üzemmódba, és pillanatok alatt lebontotta (elégette!) a kemény munkával felépített izmocskákat. Mivel még erre se jött meg az esze, maradék muszklijai úgy olvadtak fel, mint pisztáciafagyi a nyári aszfalton. Emberünk mára Keith Richard-szerű fizikummal rendelkezik, petyhüdt bőre 10 centi hosszan fityeg lefelé, és csakis gépek segítségével képes ellátni alapvető biológiai funkcióit.

6. Az ember, aki nem szedte rendesen a táplálékkiegészítőket: ez az ódivatú arc úgy gondolta, hogy csapvízzel, tejjel, kávéval, tojással, hússal majd ő elégséges tápanyagot visz be a szervezetébe. Tévedett. Nem durrantotta be magát Arginine-nal, hanyagolta a por formájában bevihető színes-ízletes fehérjéket, mellőzte a létfontosságú (és a természetben sajnos korlátozottan hozzáférhető) kreatint, a tömegnövelő- és zsírégető készítményeket — szumós testalkatúra hízott, fekve legfeljebb 30 kilót képes kinyomni, és egy 86-os busz utáni húszméteres futástól véreset köp és asztmás rohamot kap.

7. Az ember, aki nekiállt böjtölni: ez bár ellentmond a józan ész minden szabályának, mégis sokan megpróbálkoznak vele időről időre. Ld. 5-ös pont: emberünk kihagyta a reggelit — mára cukorbetegségben és alultápláltságban sajnálatos módon elhunyt.

8. Az ember, aki nem használt kesztyűt: vagánykodni akart, férfiasabban kinézni. Tenyerét először csak feltörte, bőrét megkeményítette az olimpiai rúd, ám idővel a túlterhelt szövetek nem bírták a kiképzést: csontjairól a bőr és a hús úgy váltak le, mint cupák a porhanyósra főtt csülökről. Felesége elhagyta, nőt azóta nem érinthetett.

9. Az ember, aki keveset kardiózott: úgy gondolta, 5–10–15 futás pont elég lesz bemelegítésnek, csak hogy kicsit leizzadjon. Szegényem szíve úgy legyengült, hogy sajnos azonnal szívrohamot kapott a csörlős-csigás tárogatás közben, a helyszínen elhunyt.

10. Az ember, aki túl sok kávét ivott: napi 2–3–4 csészével is leküldött — mondván, hogy az majd élénkíti, serkenti, fokozza a metabolikus folyamatokat. Rövid távon igaza volt — viszont pár hónapon belül heves szívdobogást (!) kapott, majd elvitte az első komolyabb infarktusa.

+1. Az ember, aki nem dobta ki a tojássárgáját: nem hallgatott a szakértőkre — nem bírt ellenállni a kísértésnek, és bizony ördögien bűnös kedvencét, a tojássárgáját is rendszeresen elfogyasztotta. A tiltott élelmiszerek listájáról további halálos ételeket vett magához: sajtokat, zsíros tejet, zsíros (vörös!!!) húsokat. Nem érdekelte, hogy ezzel az erővel akár evőkanállal lapátolhatta volna magába a disznózsírt! Szíve, majd mája így hát fokozatosan zsírrá alakult át, cseppfolyóssá vált, majd hirtelen egyszerűen megszűnt létezni.

A lényeg: CSAKIS az igazi szakértőkre (ránk) szabad hallgatni- azokra, akik az egyetlen, kizárólagos igazságot hirdetik! Ám a legfontosabb, hogy csakis a MI csodálatos himalájai bedurrantó fehérjekészítményünket szabad fogyasztanod, most csak 9999 ezer Ft-ért: a Csomolungma tisztasága még a jégkorszak előtti levegőt konzerválta az ízletes kis kapszulákban. Minden mástól sajnos meghalsz.

Ha tetszett, lájkolj minket Facebookon, vagy kövess Twitteren is!


Originally published at emelj.com.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.