Képzeletbeli levél egy fitneszterem-tulajdonostól

Kedves Squatting Stingray és Lokál Patrik!

Nehogy hülyének nézzetek: nem most jöttem a falvédőről, tisztában vagyok azzal, hogy ez csak két ilyen kamu művésznév lehet, hogy az ismeretlenség homályába burkolózva folytathassátok áldatlan tevékenységeteket — azt az igazi aknamunkát, amit a magyar fitneszipar ellen követtek el.

Nézzétek, én eleve súlyos hibákat látok a koncepciótokban — a gyakorlati és egészségtani részekbe ne menjünk bele, azt majd az igazi (képzett, papírral rendelkező!) szakértők megteszik helyettem is -, de a legnagyobb veszélyt én ott látom, hogy ezt a virágzó és jövedelmező iparágat hamarosan a lemezgyárak és könyvnyomdák mellé tehetjük a történelemkönyvekben.

  • Mit csinálunk a rengeteg személyi edzővel? Tudod, mennyi pénzt fizetnek ezek a szerencsétlenek a képzésért, vizsgákért — szopnak végig a fitneszlabdákkal, pink súlyzókkal, csigákkal, a hevederes szarjaikkal, hülyébbnél hülyébb, lustábbnál lustább kliensekkel, mire egy kis pénzt maguknak is össze tudnak szedni? (Miután nekünk leadták a havi fejpénzt, persze)
  • Az embereknek nem az kell, hogy megmutasd nekik azt a 3–5 alapgyakorlatot, amit érdemes csinálni, hanem az, hogy összezavard őket, idétlen programozással és táplálkozási tanácsokkal lásd el őket, hogy nehogy akár emlékezzen is arra, hogy miből éppen hány grammot és mikor szabad fogyasztania, és hogy a húzódzkodógép lapjai közé hogy kell beszúrni a tüskét.
  • Jó, jó, én se láttam még olyat, aki a TRX-ezéstől megerősödött volna, meg nekem is gyanús, hogy még az edzők nagyobbik részénél is meggondolnám, hogy a segítségét kérjem egy költözésnél — de ez egy iparág gyerekek, ahol nem ilyen kitenyésztett szörnyeket nevelünk, hanem fitt, boldog embereket. Aki ki akarja pattintani magát, annak is be tudjuk szerezni a megfelelő cuccokat, anélkül úgyse lesztek ti se izmosak, ne bomoljatok!
  • Nálunk különben is tilos a hullaemelés — ismerem azt, és meg kell hogy mondjam, nagyon rosszat tesz az üzletnek, rohadt sok vendéget elijeszt hogy a tifélétek felpakolja az összes tárcsát amit talál, aztán lila fejjel rángatja felfelé! Amúgy sem értettem sose, milyen izomra megy ez, a derekadra? Ti most komolyan azt hiszitek, hogy aki hozzánk bejön azt szeretné, hogy még vastagabb legyen a dereka-csípője?
  • Szerintetek normális hozzáállás az, hogy ráébresztitek a népet arra, hogy egyszerűen és szinte ingyen is erős és szép lehetsz? Miért ne ringassuk és tartsuk őket abban a szép álomban, ahol ők majd nyugodt lelkiismerettel elhiszik, hogy ők a pénzükért automatikusan erősek és izmosak lesznek, a testedzés az, amikor egy labdán egyensúlyoz mint valami elbaszott cirkuszi elefánt, hogy semmi sincs ingyen, és bizony anyagi áldozatra is keményen szükség van?
  • Mihez kezdek a proteinbárommal? A recepciós lányoknak szerinted majd ezek után fogok fizetni azért, hogy kiadják azt a pár kulcsot meg törölközőt a vendégeknek? Ugye nem gondoltátok ezt? Tudod, mennyi bevételkiesést fog okozni, ha mindenki odajön éhgyomorra, se turmixot, se izotóniás italt, se kreatinos gyümilevet, de még vizet se iszik? Most kezdjek el normális, főtt kaját árulni melegkonyhával? Tudod, mennyi meló meg utánajárás az?
  • Mit csinálok a fasza kis sportruházattal, kesztyűkkel, flipflopokkal, TRX-es hevederekkel, lasztikkal, amit az általam ellehetetlenített és tönkretett konkurenciától vettem át fillérekért? Ki veszi meg, hm?
  • És a gépparkom? A Nautilus-cuccok, a Smith-masinák, a csigák, a vádligép, alkargép, abroller, a taposógép — ezek menjenek mind a színesfém-telepre? Nem azért fizettem milliókat (na jó, elég olcsón szereztem ezeket is, de most nem erről van szó), hogy aztán dobjam ki az egészet, és mindenhova olimpiai rudakat, húzódzkodókeretet meg guggolóállványokat vegyek!

Fogadjunk, hogy ráadásul még szarul is néztek ki, és ilyen kis köcsög internet-huszárok vagytok…

Nem nagy tisztelettel:

Egy Fitneszterem-Tulajdonos.

Ha tetszett, lájkolj minket Facebookon, vagy kövess Twitteren is!


Originally published at emelj.com.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.